Celebrem classes públiques a 2n de Primària

DSC 0817 2

Aquesta setmana hem celebrat classes públiques a 2n de Primària. Els pares han pogut veure en directe com aprenen els seus fills amb la nostra metodologia Sunrise – basada en l’aprenentatge actiu i significatiu – i el nostre sistema trilingüe.

Concretament han vist una classe de Science en anglès en la qual els alumnes presentaven en públic els invents en els quals han estat treballant per equips. Una màquina que fa els deures o un robot que neteja tota la casa són alguns exemples dels enginys.  

També han vist una classe de matemàtiques en català amb el mètode EntusiasMat i una classe de música en castellà en què els alumnes han interpretat el Cànon de Pachelbel sota la direcció de la professora inicialment i després d’algun pare voluntari. Una oportunitat més per mostrar-vos com evolucionen i aprenen dia a dia en les tres llengües.

 

Un Sant Jordi en família

Diumenge 23 d’abril RMSI va viure un dia doblement festiu amb motiu del Family Day i la festivitat de Sant Jordi. La jornada va començar a les 11h del matí amb una àmplia proposta d’activitats pensades per a totes les edats.

DSC 0795 1DSC 0896IMG 7281

Els més petits van gaudir dels inflables al pati verd i pintacares i manualitats a les aules d’infantil on van elaborar roses de llaminadures, punts de llibre, origami i clauers i imants de perling. Aquest últim taller va ser en solidaritat amb “Soñar Despierto” i va estar organitzat per l’exalumna Clàudia Martín, jove emprenedora que ha fundat la seva pròpia empresa d’esdeveniments “Entre Tonos Pastel”. 

El pati de Primària es va omplir de famílies que van gaudir d’activitats com la tómbola, la venda de roses i llibres i els espectacles de Hip Hop i Jazz de la tarima, a càrrec de Vàrium i Dance EsCool, respectivament.

Els alumnes de 5è i 6è de Primària van començar el dia amb activitats esportives al pavelló organitzades per ECyD.

DSC 0873DSC 0839DSC 0886

Simultàniament, als menjadors i aules contigües es van desenvolupar els tallers cuina, el concurs de pastissos, el taller de música “Musicluster” i de l’extraescolar de càlcul matemàtica Aloha.

Al migdia, el claustre va acollir la tradicional paella elaborada per un grup de pares del Col·legi que va fer les delícies dels comensals i a la tarda un contacontes va fer riure i ballar als petits. 

DSC 0816 1DSC 0803 2DSC 0810 2

La jornada va finalitzar amb una missa a l’Església del Col·legi que va comptar amb l’actuació inèdita del Cor RMSI que va rebre un fort aplaudiment per part dels assistents.

Moltes gràcies a totes les persones que amb el seu esforç i entusiasme van fer possible aquest dia tan especial. 

Celebrem Sant Jordi

DSC 0929DSC 0826  DSC 0798

Un any més tots els alumnes i la comunitat educativa de RMSI s’han bolcat en la celebració de Sant Jordi. Des dels més petits d’Educació Infantil fins als alumnes de Batxillerat han participat en tot tipus d’activitats culturals adaptades a cada edat.

Els alumnes d’Infantil han vingut disfressats de cavallers i princeses evocant la llegenda de Sant Jordi i el projecte sobre l’Edat Mitjana en el qual han estat treballant. Al matí han gaudit de la representació teatral de la llegenda de Sant Jordi i a la tarda han viscut una autèntica fira medieval on han pogut comprar i vendre els productes (escuts, punts de llibre, corones, etc.) que ells mateixos han elaborat.

DSC 1078DSC 1076DSC 0940 

Ed. Primària també ha viscut intensament aquest dia en què els seus passadissos i classes s’han convertit en un castell medieval decorat amb vitralls, pergamins i tota mena de detalls relacionats amb Sant Jordi. Intercanvi de llibres, jocs florals, manualitats, taller de ball de bastons o sortida al parc de Santa Amèlia són algunes de les activitats que han realitzat els alumnes d’aquesta etapa.

DSC 0993DSC 1012DSC 1055

Per últim, els alumnes de Secundària i Batxillerat han celebrat els repartiments de premis del certamen de literatura i del concurs de fotografia matemàtica. L’acte ha comptat amb actuacions de ball realitzades per part dels alumnes i la lectura dels treballs literaris premiats. Moltes felicitats a tots els guanyadors! Però la celebració no s'atura aquí ja que diumenge continua la festa amb un Family Day molt especial que porta per títol: "Un Sant Jordi en família". 

El buen uso de pantallas

DSC 0786

Los alumnos de 2º, 3º y 4º de ESO han recibido una formación sobre el buen uso de contenidos y medios audiovisuales a cargo de la Fundación Aprender a mirar. El objetivo de la sesión ha consistido en trabajar de una forma interactiva la influencia que ejercen determinados contenidos (películas, series, videojuegos, etc.) en el desarrollo de nuestros alumnos así como tratar contenidos específicos para cada curso (se pasó un cuestionario para conocer preferencias en series, videojuegos, etc.). 

En resumen, algunos de los puntos que se han tratado en las diferentes sesiones son:

  • Respetar y cuidar el cerebro cada día
  • Divertirse sin engancharte: Tiempos de los videojuegos
  • Cine y series actuales: Argumentos y realizaciones
  • Cuidar tu imagen, tu identidad y tus modelos
  • Adicciones: videojuegos, series y redes
  • ¿Cómo evitar el ciberbulliyng y cómo actuar ante ello?


La Fundación Aprender a mirar dispone de la App gratuita Contraste en la que podréis encontrar valoraciones, críticas e información de interés sobre este tema. 

La crónica del TAV'17

¡CONSULTA EL MEDALLERO RMSI

DSC 0720

Colegio Reial Monestir de Santa Isabel. 10 de la mañana. Maletas, nervios, tres autocares, 157 atletas, una veintena de responsables y un objetivo… la Copa Amistad. Llegamos a Valencia y ya se oyen los primeros cánticos, los que se estrenan en este evento ya empiezan a ver de qué va. La primera imagen pone los pelos de punta, desde la pista de atletismo; por donde se desfila, se pueden ver a los 1500 participantes repartidos por delegaciones en las gradas. Cada uno corea el nombre de su colegio. Justo en ese momento empieza la primera competición, todas las delegaciones luchan por ser las más oídas.

Con una mascletà se da por inaugurada la competición, se avecinan tres días de fútbol, vóley, baloncesto, atletismo, natación, pádel y ajedrez. Al final del primer día de competición ya hay gente sin voz, lo hemos dado todo animando al colegio. No para de escucharse ese “Santa Isabel alé, Santa Isabel alé…”. No pararemos de cantarlo hasta que acabe el torneo, incluso se oirá en el autobús de vuelta.

 G3A2300

Segundo día y está claro, estamos motivados. En fútbol y vóley estamos cumpliendo y en atletismo nos salimos gracias a la preparación de Xavi y Clara, los entrenamientos de los RMSI runners de la Cabra Montesa y el talento de nuestros atletas. También nos llevamos muy buenos resultados en natación, la mano de Jorge se nota. En baloncesto, pádel y ajedrez no hemos conseguido grandes resultados, pero hemos competido con creces. Todo el mundo está disfrutando.

Llega el sábado y confirmamos nuestro buen papel en atletismo y natación, nos hemos salido. La desilusión de nuestros alevines tras perder en semifinales hace que nos vengamos arriba. Los juveniles se quedan a las puertas de la final, firmando una actuación como la del mismísimo Leicester. En el vóley las de juveniles de 1º de Bachillerato se proclaman campeonas. No paramos de animar. 

 G3A2430

Solo nos queda la Copa Amistad, nuestro principal objetivo. Es sábado por la noche y a las 00h sabremos quién se la lleva. Durante la cena y la fiesta previas a la entrega del trofeo nuestras sudaderas triunfan, todo el mundo quiere cambiarla con nosotros. Finalmente llega la hora y sabremos quién se lleva la copa a casa. Los nervios son más que notables, puede ser la primera vez que la ganemos. El Padre Salor LC, responsable de los Colegios RC, coge el micrófono y entrega la Copa de la Amistad al Cumbres School de Valencia. La derrota no la esperábamos, pero la aceptamos con deportividad. Sacando a relucir los valores que nos ha enseñado el Colegio. 

Queremos quedarnos más días. Volvemos a Barcelona recordando los mejores momentos y con un nuevo objetivo en mente, Sevilla 2019. Quedan 730 días para llevarnos la Copa Amistad. ¡Santa Isabel alé! 

Miguel Torras
Exalumno y entrenador de RMSI Sports 

Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel

c/ Cardenal Sentmenat, 1-5 - 08017 Barcelona

Tfno. 93 203 27 88 - Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

© 2014 Legion of Christ. All rights reserved

Mejores colegios Barcelona

Colegios trilingües Barcelona