Entrevista a alumnes participants en el programa «One to One»

Entrevista a alumnes participants en el programa One to One Colegio Concertado Barcelona

Trenta tàndems d’alumnes han participat aquest curs en el projecte cooperatiu One to One. El programa ofereix als alumnes de Secundària la possibilitat de tutelar a un alumne més petit, proporcionant-li seguiment i reforç en diferents àmbits. El fruit és bidireccional ja que, d’una banda, l’alumne que rep l’ajuda se sent acompanyat en les seves tasques escolars i de l’altra, el tutor adquireix responsabilitat i compromís. Hem parlat amb dues parelles de One to One per conèixer la seva experiència.

Catalina (4t d’ESO) i Leticia (4t Primària)
Com valoreu l’experiència?
Catalina: És el primer any que faig de tutora de One to One i m’ha agradat molt l’experiència. A mi també m’ha ajudat a donar classes i a refrescar coses que ja no recordava. El One to One m’ha ensenyat a ensenyar, m’ha format a mi també.
Leticia: M’ha encantat la meva professora. M’ha ajudat amb els deures. Sobretot ho he notat amb les matemàtiques, ja que ara faig els deures més tranquil·la perquè tinc una professora que m’ajuda.
Catalina, per què creus que funciona bé el One to One?
Catalina: Crec que com ens portem menys anys d’edat, a vegades podem explicar les coses de manera més propera. Fa poc estàvem al seu lloc!
Marc (3r d’ESO) i Kenta (3r Primària)
Marc, en què has ajudat al Kenta?
Marc: L’ajudo amb els deures i els dubtes que pugui tenir. A més a més del One to One, li dono classes de reforç en horari extraescolar.
Kenta, en què creus que t’ha servit més?
Kenta: Amb l’anglès. Aquest any el Marc es treurà el First Certificate i m’ha pogut ajudar amb els meus dubtes d’anglès.
Marc, ho recomanaries?
Marc: Sí, crec que és una experiència que té fruit tant pels petits com pels grans.