Dos equips RMSI premiats a la First Lego League

Dos equips RMSI premiats a la First Lego League Colegio Concertado Barcelona Dos equips RMSI premiats a la First Lego League Colegio Concertado Barcelona Dos equips RMSI premiats a la First Lego League Colegio Concertado Barcelona

Quatre equips de 4t d’ESO del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, van participar el dissabte 16 de febrer en el torneig classificatori de la First Lego League celebrat a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), en el qual van participar 25 equips de tot Catalunya. Enguany, els equips s’han enfrontat al desafiament INTO ORBIT, de manera que han hagut de realitzar un projecte científic que doni solució a algun problema real relacionat amb les missions a l’espai. Dos dels nou premis repartits han recaigut en equips del Col·legi.

L’equip «Rising up RMSI» va resultar guanyador del premi al millor projecte científic per la seva investigació «Quema tus problemas» basada en construir un bloc a les estacions espacials destinat a l’eliminació de les deixalles produïdes a les naus i generar energia mitjançant el seu procés de combustió. Aquesta idea permetria acabar amb un dels problemes que tenen avui dia els viatges espacials i és que les naus carreguen amb molt de pes perquè han de portar les deixalles que produeixen els tripulants de la nau de tornada a la Terra, on s’eliminen i això fa que consumeixin més combustible. Reduïnt aquest pes innecessari es redueix el consum de combustible millorant la sostenibilitat i rendibilitat de la nau.

D’altra banda, un altre equip del nostre centre «Els Techno Guys RMSI» es va fer amb el títol de millor disseny de robot. Tots els equips participants en la First Lego League construeixen un robot fent servir la tecnologia Lego Mindstorm amb el qual han de superar diferents missions en el «Joc del robot» que es realitza el dia del torneig.

La First Lego League és un programa educatiu internacional en el qual joves de 10 a 16 anys han de resoldre per equips problemàtiques reals posant en pràctica les anomenades competències STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). El nostre centre aprofita el potencial educatiu del Lego en diferents moments de l’escolaritat dels alumnes com, per exemple, l’assignatura de Tecnologia de 4t d’ESO on es preparen per equips per aquest concurs o l’assignatura de robòtica de 4t de Primària on també fan servir aquesta metodologia de treball a l’aula.