Setmana sense soroll a Primària

Setmana sense soroll a Primària Colegio Concertado BarcelonaCoincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que se celebra el darrer dimecres del mes d’abril, la nostra comissió del soroll de Primària ha preparat una Setmana de conscienciació que tindrà lloc del 29 d’abril al 3 de maig. L’objectiu és conscienciar tota la comunitat educativa de l’impacte que genera el soroll en la nostra salut i qualitat de vida i prendre mesures concretes que ens ajudin a reduir la contaminació acústica que afecta el nostre dia a dia. A continuació podeu veure les mesures i activitats que es realitzaran.

Durant aquesta setmana: 

  1. Campanya «la classe menys sorollosa». Es mesurarà amb una App el soroll de cada classe i es realitzarà un registre per colors. Hi ha un cartell al passadís on s’anirà veient la progressió de cada classe.
  2. Ambientació amb cartells, senyals i normes per un Col·legi sense soroll.
  3. L’últim dia de la setmana (3 de maig) es farà un repte durant la primera hora. Des de les files només ens podrem comunicar amb gestos.
  4. La classe de música d’aquesta setmana es dedicarà a fer sensibilització sobre la contaminació acústica.

Mesures que comencen aquesta setmana i són per sempre: 

  1. Tapons de goma en les cadires de tot Primària. 
  2. Minut de silenci després de dinar: cada dia després de dinar, un cop hagin pujat les files, totes les classes faran un minut de silenci per relaxar-se i escoltar sons del voltant i conscienciar sobre la importància i benefici d’aquest.
  3. Utilitzar l’aplicació Too Noisy, en moments de treball en equip o quan el professor ho necessiti. 
  4. El professor serà sensible i estarà atent en els desplaçaments pels passadissos i mostrant la manera correcta de fer-ho. Ell també cuidarà el seu to de veu. Felicitarem als alumnes que sàpiguen mantenir el to adequat.