Graduació de 2n de Batxillerat

Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona  Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona  Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona

Quaranta-tres alumnes de 2n de Batxillerat van celebrar el passat 24 de maig la seva graduació. La celebració va començar amb una Eucaristia a l’església del Col·legi presidida pel P. Joaquim Petit, director del Col·legi, i concelebrada pel P. Mark Thelen i el P. Xavier Carné. El P. Petit va animar els alumnes a ser agents de canvi vivint en clau d’amor que és la força que transforma les vides.

Un dels moments més especials de la missa va ser el de les ofrenes en el qual un representant dels alumnes va oferir l’orla de la promoció com a símbol del treball i esforç conjunt de tots els alumnes, professors i personal implicat.

Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona  Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona  Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona

Un altre moment destacat va ser el de l’Acció de Gràcies de les famílies. El matrimoni Gimeno Montserrat, en representació de totes les famílies, va agrair al Col·legi l’acompanyament rebut durant tots aquests anys en l’educació dels seus fills.

A continuació, es va celebrar l’Acte Acadèmic de graduació que va comptar amb el Sr. Josep Manuel Silva, periodista i advocat, professor de Periodisme i manager de grups musicals, entre d’altres, com a padrí d’aquesta promoció. En el seu discurs, Silva va adreçar sis consells als alumnes que es graduaven que resumim a continuació:

  1. «Deixeu-vos aconsellar per la gent que us estima».
  2. «Recordeu que som uns privilegiats i que no tothom té l’oportunitat d’anar a un bon Col·legi o d’arribar a la Universitat».
  3. «Penseu que el món està canviant molt ràpidament. El que avui us serveix, demà ja no serà útil. Sigueu curiosos, no deixeu mai d’aprendre, d’escoltar, de llegir, de crear… «Imaginació al poder» com deia un vell lema del Maig del 68″.
  4. «No oblideu els valors cristians que us han ensenyat al Col·legi i a la vostra família».
  5. «Aprofiteu el temps, passa molt de pressa».
  6. «I finalment sigueu crítics, en positiu, però sigueu crítics amb allò que us envolta; amb els responsables polítics, amb les injustícies, amb el pensament únic…»

L’acte també va comptar amb la intervenció de les tutores de 2n de Batxillerat, Trini García i Núria Paredes, que van ser les encarregades de lliurar els diplomes de fi de Batxillerat als estudiants, juntament amb el padrí i el director.

Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona  Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona Graduació de 2n de Batxillerat Colegio Concertado Barcelona

Per la seva banda, Tote García, coordinadora de Secundària i Batxillerat, va ser l’encarregada de donar a conèixer el guanyador del VIIè Concurs de Treballs de Recerca RMSI -que és el resultat de la votació d’un tribunal format per professors i doctors tant del Col·legi com de diferents Universitats- i del premi Excellens que reconeix l’excel·lència acadèmica i humana d’un dels alumnes i és el resultat de la votació del claustre de professors i dels alumnes. Els dos reconeixements van recaure en l’alumne Gonzalo Córdova pel seu treball «Impacto de la concienciación en el consumo del agua» i per haver destacat per la seva formació integral. Les finalistes del Concurs de Treballs de Recerca RMSI van ser Carmela Gimeno, Anna Serrahima i Clara Duran i les finalistes del premi Excellens Clara Duran i Isabel Joly.

Els professors Miriam Buxó i Jordi Vadell van pronunciar unes paraules en representació de tot el claustre i els alumnes Isabel Joly i Gonzalo Córdova van parlar en representació dels estudiants, destacant el que s’emporten de cadascun dels seus professors en el seu pas pel Col·legi. L’acte va finalitzar amb el cant del Gaudeamus Igitur i a continuació va tenir lloc un sopar al Claustre i a la Sala capitular. Allà els alumnes es van trobar amb una sorpresa: una carta amb un missatge dels seus pares per a cadascun dels seus fills. Moltes felicitats als alumnes i gràcies a tothom que hi va participar!

GALERIA D’IMATGES